Fikse verkoopstijging ANWB Autokoopservice

De ANWB startte in november 2011 met de online verkoop van nieuwe auto’s binnen haar Autokoopservice. In samenwerking met Nieuweautokopen.nl meldt de bond over heel 2012 een verkoopstijging van vijftig procent naar in totaal 750 online verkochte voertuigen. Het merk Kia is daarbij favoriet.

Kia is met de modellen Picanto, Rio en Sportage het afgelopen jaar bij de ANWB Autokoopservice het meest online verkochte automerk. Kia onttroont daarmee Skoda die in 2011 de nummer één was met vooral de verkoop van de Fabia.

“De verwachting is dat Renault met de Twingo, de Megane en de Clio het komende kwartaal Kia van de eerste plaats zal verdringen. In het laatste kwartaal van het afgelopen jaar was er naast deze modellen Renault een stijgende belangstelling te zien voor de Peugeot 107, de Citroen C1, de Toyota Aygo en de Yaris”, laat de persdienst van ANWB weten.

De online verkoop heeft net als de autoverkoop via de showrooms te lijden onder de economische crisis. “Zonder crisis zouden de online verkoop van nieuwe auto’s een stuk hoger geweest zijn”, aldus ANWB en Nieuweautokopen.nl.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.