Fleet Collective: nieuw initiatief Hans Blink

Hans Blink, voormalige president Athlon Car Lease International, gaat vanaf 1 januari 2015 van start met een nieuw initiatief: Fleet Collective. Dit is een coöperatie voor fleetowners. Dat maakte hij dinsdag bekend tijdens een bijeenkomst van Automotive Insiders.

Blink heeft de afgelopen periode kritisch alle huidige verdien- en businessmodellen in de leasewereld bestudeerd en naar nieuwe alternatieven gezocht. Volgens Blink behalen leasemaatschappijen nu veel (financiële) voordelen uit hun schaalgrootte en volumes.

“Ook met kleine fleetowners zijn kortingen te bedingen waar de gezamenlijke fleetowners weer hun voordeel mee kunnen doen”, aldus Blink, die ervan overtuigd is dat vooral de coöperatieve vorm aansluit bij de toekomstige ontwikkelingen.

Videoverslag

Tijdens de middag van Automotive Insiders in Fort Wierickerschans in Bodegraven werd duidelijk dat het verdienmodel van de leasesector op de schop moet. Van het event is een videoverslag gemaakt, waarin Hans Blink, Marco Knitel van Uber, Thomas Wolter van Enterprice rent a car en Ronald Postma van Syndesmo hun visie geven.

Bekijk hier de video en lees het verslag >>

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.