Fleetselect occasion-benchmark

Waar eerder deze week VWE al occasion– en exportcijfers naar buiten bracht, heeft nu ook Fleetselect de occasion-benchmark in kaart gebracht. Van de online B2B-verkopen van de afgelopen maand is 45 procent door het universele bedrijf gedaan, zes procent door de merkspecialist en vijftien procent door de merkdealer. De (groot)handel is goed voor negentien procent en veertien procent wordt geëxporteerd.

De gemiddelde opbrengst van de open Fleetselect veilingen voor auto’s op geel kenteken, ten opzichte van Autotelex, is in juli uitgekomen op 104 procent en daarmee terug op het niveau van augustus 2010. Sinds februari is deze daling ingezet en komt van 115 procent. Volgens Egge Selles van Fleetselect is de opbrengst simpelweg lager, doordat de vraag vanuit de gehele markt minder is: “Het betreft hier auto’s met een waarde van meer dan duizend euro. Het totaal aantal verkochte auto’s bij Fleetselect is over de eerste zeven maanden 54 procent gestegen ten opzichte van 2010. Autotelex geeft de richtprijs voor de waarde van een auto en wij zitten daar dus nog steeds boven met onze verkopen.”

De top vijf van de auto’s met de hoogste gemiddelde opbrengst ten opzichte van de benchmark bestaat uit de Opel Corsa met 135 procent bovenaan de lijst, gevolgd door de Toyota Aygo met 133 procent. Op de derde plaats staat Audi met de A3 Sportback (122 procent). Volkswagen en Audi noteren 116 procent met de Touran en de A4 op plaats vier en vijf. De verkochte auto’s zijn allen tussen de twaalf en zestig maanden oud en worden door Fleetselect gerelateerd aan Autotelex in de open verkoop.

De top vijf van exportauto’s bestaat achtereenvolgens uit de BMW X6 (16.500 euro), de BMW 1-serie cabrio (9.700 euro), de BMW 1-serie coupé (6.600 euro), de Lexus LS (4.700 euro) en tot slot de Mercedes-Benz M-klasse (4.000 euro). De genoemde bedragen betreft de gemiddelde bruto meeropbrengst bij export.

Download hier het complete cijferoverzicht >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *