Flinke uitbreiding Group Auto

Met de toetreding van drie grossiersgroepen heeft Group Auto nu ook in heel Scandinavië een dekkend netwerk. Nadat in februari al Koivunen toetrad in Finland, hebben sinds 1 april ook Meca in Zweden en Noorwegen en Baltic Auto Parts in Estland, Letland en Litouwen zich aangesloten bij Group Auto International.

Tot nu toe was het Franse bedrijf alleen in Denemarken aanwezig met het Auto-G netwerk. Directeur Freek Blekxtoon zegt dat de uitbreiding goed is voor alle betrokkenen, zowel door het volume-effect als voor de groei van het netwerk. De nieuwkomers zullen in hun gebied ook op korte termijn hun bestaande conceptdeelnemers inbrengen in de Carxpert- en Toptrucknetwerken.

Alleen al Meca heeft via haar tachtig grossiersoutlets zelf een netwerk van ruim 375 universele conceptklanten. Carxpert / Euro Garage heeft 4.500 deelnemers in Europa en daar komen er nu nog eens 375 bij. Ook zal het eigen Toptruck 24-uurs pech netwerk hierdoor in nog zes landen uitgebreid kunnen worden.
De gezamenlijk omzet op grossiersniveau neemt door de uitbreiding toe met ruim 300 miljoen euro tot meer dan 5,3 miljard euro.

Met de huidige nieuwkomers is Group Auto nu vertegenwoordigd in 25 landen in Europa. Vorig jaar is daar ook Group Auto De Brasil bijgekomen, de eerste samenwerking buiten Europa.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.