Grossiersgroep Broekhuizen (met tien vestigingen actief in West- en Midden-Brabant) neemt per 1 april aanstaande collega-grossier Tinnemans (met vijf vestigingen in Brabant en Noord-Limburg) over, precies tien jaar nadat Broekhuizen automaterialengrossier Van Breemen in de Brabantse regio overnam.

Broekhuizen is net als Tinnemans aangesloten bij Vrooam, het grootste samenwerkingsverband van onafhankelijke automaterialengrossiers in ons land. Dirk Noppen, directeur Broekhuizen: “In de wereld van de onderdelendistributie is schaalgrootte belangrijk, zelfs noodzakelijk geworden. Met de veranderende en complexer wordende aftermarket voor ogen – denk aan de elektrificatie –  staan we als onderdelengrossiers voor grote investeringen. Door onze regionale voetafdruk te vergroten kunnen we onze investeringen efficiënter benutten. Daardoor kan onze dienstverlening naar onze klanten, de lokale autobedrijven, verder worden versterkt.”

Dienstverlener

Dirk Noppen vervolgt: “Naast onze corebusiness, het beschikbaar hebben van een breed en diep assortiment onderdelen, zijn we ook steeds meer een dienstverlener geworden. Denk bijvoorbeeld aan de ondersteuning middels een aantal werkplaatsconcepten. Belangrijk is dat we beide familiale ondernemingen zijn die dicht bij de klant staan. Dat is in ieder geval iets wat we ondanks de schaalvergroting altijd in ere zullen houden.”

Op de foto bezegelen Dirk Noppen (rechts) en Jan Tinnemans de overname.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties