De Vereniging van Elektrische Rijders (VER) krijgt in Leonie van den Beuken een nieuwe voorzitter. Zij volgt per 1 april Koos Burgman op, die vijf jaar lang het voorzitterschap van de belangenvereniging op zich heeft genomen.

Leonie van den Beuken is sinds november 2018 programmadirecteur Amsterdam Smart City, een stedelijk innovatieplatform met een onafhankelijk programma dat verbonden is aan de Amsterdam Economic Board. Het richt zich op het waardevol versnellen van de grote maatschappelijke transities: energie, circulair, mobiliteit en digitalisering. Daarvoor was zij in verschillende leidinggevende functies werkzaam in de regio groot Amsterdam voor het Havenbedrijf en de Gemeente Amsterdam.

Omslag

Ze ziet het voorzitterschap van de VER als een mooie uitdaging: “Elektrisch rijden levert een belangrijke bijdrage tegen klimaatverandering, zorgt voor betere leefbaarheid van steden en dorpen én is ook nog eens heel comfortabel. Maar het is nog lang niet beschikbaar voor iedereen. Samen met de vereniging ga ik me inspannen om deze omslag sneller en beter te laten verlopen, voortbouwend op de fantastische basis die de vereniging heeft gelegd.”

De VER heeft bijna 10.000 leden, meer dan 500 vrijwilligers en bijna 80 ambassadeurs. 

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
9 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties