Focwa gaat op zoek naar zij-instromer

In de zoektocht naar technisch geschoold personeel gaat Focwa, in samenwerking met het UWV, actief op zoek naar zij-instromers: technici van buiten de branche die zich zouden willen omscholen tot schadehersteller.

Hoewel ook in 2019 de opleidingen voor schadehersteller weer meer bezocht worden, blijft het vinden van geschikt personeel een grote uitdaging voor de schadeherstelsector. Directeur Femke Teeling van Focwa: “Het tekort aan kwalitatief technisch geschoold personeel is niet uniek voor de schadebranche, maar raakt de gehele technische sector. Wel is het tekort in de schadeherstelsector relatief hoger dan in andere sectoren. Als brancheorganisatie werken we daarom nauw samen met de (v)mbo’s om de instroom van jongeren te bevorderen. Ook lanceerden we vorig jaar de campagne www.ikwordschadehersteller.nl om ons mooie vakgebied nog meer te promoten bij de vakmannen en -vrouwen van de toekomst.”

Vernieuwing

Nieuwe ideeën van buiten de branche zouden bovendien vernieuwing kunnen inluiden. Ook daarom wil Focwa dat het technici makkelijker gemaakt wordt om te kunnen overstappen naar de schadeherstelbranche. Daarover zal met het UWV overlegd worden, zoals er ook al overleg is met VOC en OOC. Femke Teeling: “De verschillende mogelijkheden voor het werken in de schadeherstelsector zijn onvoldoende bekend bij werkzoekende Nederlanders. Samen met het UWV willen we hier verandering in brengen. Want een werkzoekende met affiniteit voor techniek kan zich bijvoorbeeld prima laten omscholen tot hersteller van caravan en campers; idem bij schadeherstel- en ruitherstelbedrijven.”

Nationaal Schadecongres

Naast het personeelstekort is de kwaliteit van schadeherstel, en de prijs die daarvoor betaald wordt, een hot item in schadeherstel. Op 10 september organiseert kennis- en netwerkorganisatie Automotive Insiders in Studio A12 in Bunnik het Nationaal Schadecongres. Op deze bijeenkomst gaat het met name over de prijs van kwaliteit. Meer informatie en de mogelijkheid tot inschrijven vindt u op de website van Automotive Insiders.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3064 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *