Focwa krijgt nieuw garantiefonds

De huidige vorm van Stichting Garantiefonds van Focwa zal drastisch gaan veranderen. Volgens ad-interim voorzitter Denis Maessen is er een belangrijk verschil van inzicht met het huidige bestuur van het Garantiefonds onder voorzitterschap van Nico van Beveren.

Het functioneren van het Garantiefonds van Focwa staat al enige tijd ter discussie. Onder de leden (waaronder ook de ketens) werden al langer kritische vragen gesteld over het wel en wee van het fonds en vooral ook het ontbreken van transparantie. Zo zou het Garantiefonds ten onrechte invloed uitoefenen op beleidskwesties, waaronder het marketingbeleid.
Het is de bedoeling dat er een nieuw, onafhankelijk fonds zal worden opgezet. Inmiddels is Wim Holtkamp als bestuurslid van Stichting Focwa Garantiefonds vertrokken, omdat hij niet achter de opstelling stond van het fonds ten opzichte van Focwa Schadeherstel.

Op dit moment wordt op alle fronten gewerkt aan een nieuwe koers van Focwa, die de tweede helft van het jaar verder gestalte moet krijgen en eind van het jaar helemaal operationeel moet zijn.

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *