Het nieuwe, onafhankelijke garantiefonds dat door Focwa wordt opgericht, zal ‘enkele tonnen’ omvatten, aldus Denis Maessen, ad-interim voorzitter van Focwa. Maessen verwacht ‘enige tijd’ nodig te hebben om het nieuwe fonds op te zetten en de zaken juridisch af te wikkelen.

Er wordt al langer gespeculeerd over de grootte van het huidige, te vervangen, Garantiefonds, waarbij de genoemde bedragen uiteenlopen van enkele miljoenen tot tienduizenden euro’s, maar volgens Denis Maessen, ad-interim voorzitter Focwa, zou het gaan om ‘enkele tonnen’. Het streven is om de gehele juridische afwikkeling de komende periode af te handelen. Maessen verwacht daar zeker ‘enige tijd voor nodig te hebben’, omdat het huidige Garantiefonds autonoom zou hebben geopereerd binnen de vereniging. Vanaf 1 juli staat Focwa Schadeherstel in ieder geval garant voor de afhandeling van de claims.

Vertrouwensbreuk

De vertrouwensbreuk tussen het Garantiefonds en het bestuur van Schadeherstel, de Ledenraad en het Federatiebestuur is al maandenlang aan de gang en heeft geresulteerd in een schorsing van Nico van Beveren, voorzitter van de huidige Stichting Garantiefonds. ‘De heer Van Beveren is momenteel als Focwa-lid geschorst en kan op geen enkele wijze de leden van de Vereniging Focwa Schadeherstel vertegenwoordigen. Ook de rest van het bestuur van het huidige Stichting Garantiefonds vertegenwoordigt niet meer de wens van de leden’, aldus Focwa in een persbericht.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties