Focwa-pilot levert eerste gediplomeerde lijmoperators

Onlangs behaalde Matthieu Sol, eigenaar van ASN Autoschade Service Aalsmeer, het diploma EWF/EAB lijmoperator. Samen met nog elf andere cursisten volgde hij deze vijfdaagse opleiding in een speciale pilot, waar branchevereniging Focwa mede-initiatiefnemer van is. Het Albeda College en de Hogeschool Rotterdam verzorgen de opleiding.

“Hybride verbindingstechnieken bestaan uit een combinatie van een lijmverbinding en een mechanische verbinding. Dit komt in steeds meer auto’s voor die voor schadeherstel worden aangeboden”, aldus Matthieu Sol. Het grote voordeel vindt Sol dat deze opleiding veel dieper ingaat op de praktijk en de toepassingen. Los hiervan is de opleiding universeel, en veel breder dan een opleiding voor één automerk.

Het European Welding Federation (EWF) certificeert in heel Europa personeel en bedrijven op het gebied van verbindingstechnieken. Zij is ook de oprichter van de opleiding European Adhesive Bonding (EAB).

Focwa start eind deze maand, samen met haar partners, met de ontwikkeling van een speciaal lesprogramma voor de autoschadeherstelbranche, dat in 2014 Europees ingevoerd moet gaan worden.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.