Onlangs behaalde Matthieu Sol, eigenaar van ASN Autoschade Service Aalsmeer, het diploma EWF/EAB lijmoperator. Samen met nog elf andere cursisten volgde hij deze vijfdaagse opleiding in een speciale pilot, waar branchevereniging Focwa mede-initiatiefnemer van is. Het Albeda College en de Hogeschool Rotterdam verzorgen de opleiding.

“Hybride verbindingstechnieken bestaan uit een combinatie van een lijmverbinding en een mechanische verbinding. Dit komt in steeds meer auto’s voor die voor schadeherstel worden aangeboden”, aldus Matthieu Sol. Het grote voordeel vindt Sol dat deze opleiding veel dieper ingaat op de praktijk en de toepassingen. Los hiervan is de opleiding universeel, en veel breder dan een opleiding voor één automerk.

Het European Welding Federation (EWF) certificeert in heel Europa personeel en bedrijven op het gebied van verbindingstechnieken. Zij is ook de oprichter van de opleiding European Adhesive Bonding (EAB).

Focwa start eind deze maand, samen met haar partners, met de ontwikkeling van een speciaal lesprogramma voor de autoschadeherstelbranche, dat in 2014 Europees ingevoerd moet gaan worden.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties