Fource slaat eerste paal centraal distributiecentrum

Ceo Sinon Galvin van Fource heeft op bedrijventerrein Oudeland in Berkel en Rodenrijs de eerste paal geslagen voor een nieuw centraal distributiecentrum (CDC).

Sinon Galvin: “We zijn ontzettend trots dat we vandaag de eerste paal slaan. Met de bouw van dit moderne, 50.000 vierkante meter grote magazijn voor Nederland tonen we een duidelijke betrokkenheid bij onze markt, onze medewerkers, onze klanten en de toekomst van ons bedrijf. We blijven bouwen aan Fource. Maar vergis je niet. Dit is niet alleen een Nederlands succes, met de omvang en de schaal van deze faciliteit zal het een belangrijke rol spelen in de ondersteuning van het Europese netwerk en de logistieke voetafdruk van LKQ, onze moedermaatschappij.”

Nog sneller

Tijdens de ceremonie konden aanwezigen door middel van een 3D visualisatie met een VR-bril alvast een kijkje nemen in het nieuwe distributiecentrum, dat wordt voorzien van de nieuwste technologie op het gebied van mechanisatie, in combinatie met traditionele warehousing. Het CDC wordt aangestuurd met een nieuw warehouse managementsysteem.

“Onze producten nog sneller bij onze klanten, dat is uiteindelijk het doel. Met deze combinatie van technieken kunnen we daar echt het verschil in maken”, geeft salesdirecteur Johan van der Hoeven aan. “Ik vind het geweldig dat wij als organisatie deze stap maken. We willen voorop blijven lopen en met dit CDC kunnen we dat zeker realiseren.”

Planning

Naar verwachting is het pand in de zomer van 2020 wind- en waterdicht. Op dat moment start de logistieke integrator TGW met de inrichting. Het pand wordt naar verwachting eind december 2020 opgeleverd. Fource verwacht het pand eind 2021 in gebruik te nemen. Vanaf dat moment worden de activiteiten in de distributiecentra in Amsterdam, Hoevelaken, Schiedam en Venlo gefaseerd overgebracht naar Berkel en Rodenrijs.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2376 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *