Fuchs Duitsland start door

Fuchs Hydraulic Duitsland kent na een twee maanden durende zogeheten ‘insolvents’periode (surseance) een doorstart. Een deel van het personeel alsmede de data van producten en de knowhow is overgeplaatst naar een nieuwe locatie in het Duitse Kirn.

Dit betekent dat de levering van de in de markt als zeer hoogwaardig bekend staande producten, alsmede onderdelen en service gewaarborgd is. De tussenperiode heeft tot een minimale vertraging van de levering van producten geleid. Fuchs was mede door het wegvallen van de Russische markt financieel uit balans geraakt. Met de nieuwe opzet en kostenstructuur is een rendabele exploitatie gewaarborgd.

Dat is goed nieuws voor Nederlandse importeur Fuchs Proveq Equipment die de serviceverlening kan continueren. Directeur Bas Suurenbroek: “Een doorstart zat al in de pijplijn maar als het dan daadwerkelijk gebeurt ben je toch wel blij. Ondanks dat bepaalde markten zijn weggevallen heeft Fuchs nog voldoende ruimte om een basisomzet te genereren. Met daarnaast piekperiodes. Het is en blijft een begrip in Europa. Voor ons verandert er weinig. Wij blijven leverancier van Fuchs natuurlijk maar hebben ook Nussbaum en Hunter in ons bestand.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.