Garagebedrijven voelen pijn van slechte autoverkoop

Door een sterk verminderde autoverkoop in het laatste kwartaal van 2014 hebben ook garage- en schadeherstelbedrijven slecht gedraaid. Er werd zes procent minder omzet gehaald, waarmee het laatste kwartaal van 2014 meteen het slechtste was van het jaar.

Het jaar 2014 eindigde voor de auto- en motorsector in mineur. In vergelijking met het vierde kwartaal van 2013 ging bijna 7 procent omzet verloren. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.
De omzetdaling ten opzichte van het vorige jaar komt door lage autoverkopen, maar vooral door hoge autoverkopen in het vierde kwartaal van 2013. Vooral de afloop van de fiscale voordelen voor zuinige auto’s eind 2013 heeft de verkoop van personenauto’s eind 2013 flink verhoogd.

In vergelijking met dit sterke kwartaal moest de personenautobranche, die zijn omzet voor een belangrijk deel uit autoverkopen behaalt, in het vierde kwartaal van 2014 liefst 7 procent inleveren. De omzet van de importeurs van personenauto’s daalde zelfs met 10 procent.

Bedrijfsauto’s

De garagebedrijven, die hun omzet voornamelijk halen uit reparatie en service van personenauto’s, verloren in het vierde kwartaal ruim 6 procent omzet. Minder schadeherstel droeg bij aan deze ontwikkeling. Voor de bedrijfsautobranche verliep het vierde kwartaal eveneens teleurstellend. De omzet uit de verkoop en reparatie van bedrijfsauto’s daalde met ruim 9 procent, terwijl in het derde kwartaal nog ruim 7 procent omzetgroei was geboekt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.