‘Geen ruimte voor tweede universele keten’

Met een sterke Toptruck-formule is er geen ruimte meer een voor een tweede universele keten. Dat zegt Freek Blekxtoon directeur van Groupauto. “In feite hebben we het enige serieuze alternatief voor de dealernetwerken neergezet.”

De multimerken formule Toptruck blijft groeien. Zo heeft De Jong Trucks & Trailers uit Vuren zich aangesloten bij Toptruck.  Importeur/distributeur Wijlhuizen faciliteert de formule landelijk en wordt ook partnerleverancier van De Jong. Toptruck is nu drie jaar actief en is op weg naar de vijftig vestigingen. In heel Europa zijn er meer dan 1.000 Toptruck vestigingen.

Garage De Jong is opgericht in 1986 oorspronkelijk om service en onderhoud te verrichten aan trailers en motorvoertuigen van het eigen transportbedrijf.Inmiddels is het bedrijf een allround service provider met 7 technici. Naast onderhoud, verkoopt De Jong trucks en trailers en heeft zij een nieuwe trailer ontwikkeld. In 2012 is er een nieuwe vestiging opgezet in Vuren om nog beter en adequater in te spelen op de wensen van de klant. Cees de Jong: “Toptruck is een professioneel netwerk. Daar willen wij graag bij horen. Wij zien de voordelen van de samenwerking en kunnen daarin toch zelfstandig blijven. Sommige zaken kun je niet in je eentje realiseren. Hierin zien wij juist de meerwaarde van Toptruck, in combinatie met de samenwerking met Wijlhuizen.”

Succes

Volgens Blekxtoon is er in het afgelopen jaar samen met Wijlhuizen niet alleen gekeken naar uitbreiding met nieuwe vestigingen, maar is er ook een enorme kwaliteitsslag gemaakt. “Wij hebben afscheid genomen van een aantal bedrijven waarvoor nieuwe partners zijn gevonden. Dat is de consequentie als je de kwaliteit van het netwerk omhoog wilt brengen. De kwaliteitsslag was een gezamenlijk wens van Groupauto, een groot deel van de aangesloten Toptruck bedrijven en Wijlhuizen die als landelijke grossier de formule mede draagt.

Beide organisaties bereiden zich voor op een nieuwe fase in de ontwikkeling van de universele formule. “Het succes is zichtbaar. In feite hebben we gezamenlijk het enige serieuze alternatief voor de dealernetwerken neergezet. Wat ons betreft is er geen ruimte meer voor een tweede sterke universele keten in Nederland”, aldus Blekxtoon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *