Geld voor Topcentrum Autoschadeherstel

Het Regionaal investeringsfonds mbo stelt een half miljoen euro beschikbaar voor onder andere het Brabantse mbo-project Topcentrum Autoschadeherstel Zuid-Nederland. De verschillende ROC’s en VOC werken nauw samen met het bedrijfsleven en de overheid bij de uitvoering van het project.

‘Doel is om samen met de regio te investeren in innovatief onderwijs dat studenten optimaal voorbereidt op de toekomstige beroepspraktijk. Voor het Topcentrum Autoschadeherstel Zuid-Nederland project bundelen het Summa College, het Koning Willem I College, Vakopleiding Carrosseriebedrijf (VOC) en het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Carrosseriebedrijf (OOC) samen met maar liefst zeventig autoschade- en herstelbedrijven en acht leveranciers hun krachten.

Uniek

Uniek aan het topcentrum is dat alle autoschadeherstelopleidingen van het Summa College en Koning Willem I College worden gebundeld op één gezamenlijke centrale locatie in Boxtel. Ook andere ROC’s uit Zuid Nederland worden uitgenodigd te participeren. De aangesloten bedrijven zorgen (mede) voor topfaciliteiten. Hiermee wordt het praktijkleren substantieel versterkt.

Roel Akkerman, directeur Summa Automotive: “Het Topcentrum is volledig complementair aan het M.A.C. en andere faciliteiten op de Automotive Campus in Helmond. Het geeft de bbl-opleidingen een nieuwe impuls: praktische vaardigheden worden niet alleen aangeleerd binnen een bedrijf, maar door de Aanvullende Praktijkopleiding van VOC ook binnen de schoolomgeving.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *