Gestopte Toyota-dealer Scholten overleden

Ex-Toyota-dealer Peter Scholten uit Millingen is op nieuwjaarsdag op 71-jarige leeftijd overleden. Per diezelfde datum was zijn Toyota-dealerbedrijf, met hoofdvestiging in Nijmegen, overgedragen aan de Oostendorp Autogroep.

peter-scholten-overledenScholten begon in 1965 samen met zijn vader, die monteur was, een autobedrijf en werd in 1973 Toyota-dealer. Zo’n 25 jaar geleden volgde de Toyota-vestiging in Nijmegen. Bij gelegenheid van zijn afscheid omschreef Scholten zich eind vorig jaar in lokale media als de langstzittende, nog actieve autodealer van Nijmegen. “Uiterst ironisch. Het heeft zo moeten zijn”, reageert vestigingsmanager Bögels van Oostendorp Scholten Nijmegen. Hij omschrijft Scholten als een filosofisch mens, met leraarseigenschappen. “In die zin kun je hem een a-typische automan noemen.” De uitvaartdienst voor Peter Scholten vindt komende zaterdag plaats in Millingen aan de Rijn. (foto: René Wouters).  

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †