Global Motorparts verkoopt onderdelentak

Global Motorparts Belgium (GMB) verkoopt de afdeling voor Amerikaanse auto-onderdelen aan Klintberg and Way. De gehele voorraad en het personeel gaat mee naar het Zweedse bedrijf. GMB wil zich meer concentreren op haar concept 1st Car Parts, de distributie van Europese, Koreaanse en Japanse auto-onderdelen. Ook de dalende verkoop van Amerikaanse auto’s in België draagt bij aan de verkoop van de bedrijfstak.

De specialist in Amerikaanse onderdelen Klintberg and Way zal vanuit de magazijnen van Automotive Parts Logistics in Kortrijk, een zusterbedrijf van GMB, blijven werken vanwege de centrale ligging in Europa. Hierbij is een verdubbeling van de magazijnbewegingen een realistisch toekomstbeeld.

Bij GMB werken 40 mensen, het bedrijf zet jaarlijks 25 miljoen euro om en verzorgt de Europese logistiek van originele auto-onderdelen voor 28 merken. Klintberg and Way is gevestigd in Stockholm en heeft 65 personen in dienst. Het bedrijf heeft een jaaromzet van 32 miljoen euro.

Lees hier een uitgebreid artikel over 1st Car Parts in Aftersales Magazine nummer negen, pagina 36.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.