Goed eerste kwartaal GPC

De Amerikaanse onderdelendistributeur Genuine Parts Company (GPC), moederbedrijf van onder meer Alliance Automotive Group, heeft in het eerste kwartaal van 2021 een omzet gedraaid van 4,5 miljard dollar, wat 9,1 procent hoger is dan in dezelfde periode vorig jaar. Op maandelijkse basis steeg de omzet in januari 9 procent, in februari 4 procent en in maart 19 procent. De winst bedroeg 361 miljoen dollar.

Het was vooral het automotive segment waar de omzet steeg, en wel met 14,3 procent. De industriële verkopen kenden nauwelijks een stijging: 0,1 procent. Het automotive segment zag zijn winstgevendheid in het eerste kwartaal met 65,3 procent stijgen tot 236 miljoen dollar. Ondanks de nauwelijks gestegen omzet kende de industriële tak nog altijd een winststijging van 10 procent tot een totaal van 125 miljoen dollar.

Europa

Met een stijging van 15 procent droeg Europa bepaald zijn steentje bij aan de gestegen omzet. GPC verklaart dit uit de duidelijk opkrabbelende economie. GPC profiteert daarbinnen van een sterke aftersalesmarkt.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *