Groene samenwerking Starga Mobility en Van Wees Oil

Motorvloeistoffen- en smeermiddelenleverancier Van Wees Oil is per direct de voorkeursleverancier van garageformule Starga Mobility. Voor Van Wees Oil is gekozen omdat de doelstelling van de vloeistoffenleverancier een beter milieu is en daarmee een ‘groene’ partner voor Starga Mobility kan zijn.

“We willen voorop lopen met betrekking tot ‘groen’ denken en doen. Van Wees Oil heeft bijvoorbeeld onder andere de kwaliteit van een groot aantal oliesoorten aangepast zodat er minder vaak olie ververst hoeft te worden. Daarbij is Van Wees Oil ook al begonnen om giftige bestanddelen in olie te vervangen door niet-giftige”, aldus Kees Righart van Starga Mobility.

“Een andere ‘groene’ revolutie is de ruitensproeiervloeistof die Van Wees Oil in eigen beheer heeft ontwikkeld. De milieuvriendelijke antivries en reiniger bevat geen giftige bestanddelen en is volledig biologisch afbreekbaar. Er gaan in Nederland tientallen miljoenen ruitensproeierantivries per jaar over de toonbank. Denk maar aan 6,5 miljoen personenwagens die gemiddeld 10 tot 15 liter per jaar gebruiken. En dan heb je ook nog een vrachtwagenpark van 1,5 miljoen auto’s die ieder zo’n 100 liter ruitensproeiervloeistof per jaar gebruiken.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *