Grootschalige fraude met oldtimers

Schade-experts constateren een toename van claims op oldtimerverzekeringen en hebben het vermoeden dat er sprake is van grootschalige fraude.

Met ingang van 1 januari 2014 zijn de regels voor oldtimers aangescherpt. Na de invoering van de wetswijziging is het bezitten van een oldtimer voor veel eigenaren te duur geworden. Opvallend is dat er dit jaar een toename is van claims op de autoverzekering voor oldtimers, meldt Verzekeringen.com. Schade-experts vermoeden zelfs dat er sprake is van grootschalige fraude.

Zo zijn er opvallend veel klassieke wagens die ineens in brand zijn gevlogen of zelfs total loss worden verklaard. Ook het aantal meldingen van diefstallen is toegenomen. Volgens stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit zijn er alleen al in de eerste maand van dit jaar 145 oldtimers verdwenen. In 2012 verdwenen er gemiddeld 90 oudere auto’s per maand en dat aantal nam in 2013 toe tot een gemiddelde van 100 per maand.

Taxatierapport

De claims zouden bovendien in verband kunnen worden gebracht met taxatierapporten die op korte termijn zullen verlopen. Een taxatierapport kent een geldigheid van drie jaar en wie binnenkort opnieuw een taxatie moet laten uitvoeren zal door de nieuwe regels met een lagere waarde van de oldtimer geconfronteerd worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.