Grootste Ferrari-veiling in Europa gestart

Topstuk van de veiling is een Ferrari Dino 246 GT uit 1971. Een auto die is vernoemd naar Dino, de op 24-jarige leeftijd overleden zoon van Ferrari oprichter Enzo Ferrari. Van deze auto zijn wereldwijd slechts 2670 exemplaren geproduceerd. Het is één van de meest gewilde oldtimer Ferrari’s van dit moment. De verwachting is dat de Ferrari Dino rond de 400.000 euro zal opbrengen.

Sander Houdel, oldtimerexpert bij Catawiki, geeft aan dat het om een bijzondere veiling gaat. “Het bezitten van een Ferrari is voor veel mannen een jongensdroom. Vanwege de hoge aanschafprijs is een Ferrari in ons land echter nog altijd een zeldzaamheid. Het gebeurt wel eens dat er een Ferrari in onze oldtimerveiling wordt aangeboden, maar het is voor het eerst dat in Europa zoveel Ferrari’s bij elkaar zijn gebracht in één veiling”.

Naast de Ferrari Dino, wordt er ook veel belangstelling verwacht voor een Ferrari Mondial T Valeo Coupe uit 1993. Uniek aan deze auto is dat deze is uitgevoerd zonder koppelingspedaal. Er zijn slechts drie van deze auto’s geproduceerd en is daarom iets voor de echte verzamelaar. Veilingmeester Houdel verwacht ook een mooie opbrengst voor een Ferrari 308 GTS, het model dat beroemd werd door de populaire jaren ’80 televisieserie Magnum, P.I.

Catawiki verwacht naast veel belangstelling van autoliefhebbers ook veel belangstelling van investeerders. ”De waarde van oude Ferrari’s is de laatste jaren enorm gestegen. Met name de jaren ’50, ’60 en ”70 modellen zijn de afgelopen jaren omhoog geschoten. Maar ook de auto’s uit de jaren ’90 beginnen tegenwoordig flink in waarde te stijgen. Dit komt met name omdat de vraag naar oude Ferrari’s in China is gestegen. Steeds meer vermogende Chinezen willen een Ferrari rijden als statussymbool. Hierdoor stijgt de waarde van sommige oude Ferrari’s soms wel met tien procent per jaar.

De Ferrari-veiling is inmiddels gestart en loopt tot en met 12 februari. De veiling is te bekijken via www.catawiki.nl/ferrari

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *