Guus van Dreven (Focwa) naar bestuur ARN

Namens Vereniging Focwa Schadeherstel, branchevereniging voor autoschadeherstelbedrijven, is Guus van Dreven per 16 juni toegetreden tot het bestuur van ARN. Van Dreven is de opvolger van Karel Bukholczer, secretaris van Focwa.

Guus van Dreven (52) heeft een lange staat van dienst binnen de Nederlandse automotive branche. Sinds 2011 maakt hij deel uit van het Algemeen Bestuur van FOCWA. Daarnaast is Van Dreven directeur van de Autoschade Herstel Groep, een keten van ruim 50 autoschadeherstelbedrijven. Eerder was hij werkzaam als directeur van Stiba en bij verzekeringsmaatschappij Unigarant.

“De autobranche als geheel is de afgelopen jaren sterk veranderd. Ook de branche voor autoschadeherstel maakt een turbulente periode door. Technologie is een belangrijker drijver voor veranderingen. Veranderingen in de branche vragen aanpassingen van alle stakeholders, dus ook van brancheorganisaties”, stelt Van Dreven. “Belangrijk is dat vraag en aanbod tussen leden en brancheorganisaties beter op elkaar afgestemd moeten worden. Daarom hebben de leden van Focwa samen gekozen voor een stevige heroriëntatie. De uitrol daarvan is gestart en de effecten zullen nog dit jaar zichtbaar zijn. Daaraan zie je dat snelheid in een snel veranderende wereld is geboden.”

Verbinding

“Door vanuit Focwa plaats te nemen in het bestuur van ARN, wil ik helpen de verbinding tussen alle stakeholders binnen de branche tot stand te brengen. Het platform van 4 brancheorganisaties die ieder een specifiek belang hebben bij een goed gereguleerde autorecycling is hiermee geborgd. Zo creëren we voor alle betrokken partijen een win-winsituatie. Ik heb vastgesteld dat er quick wins te behalen zijn voor Focwa-leden, bijvoorbeeld rond afvalmanagement en het certificeringsprogramma Erkend Duurzaam. Vanuit mijn nieuwe rol wil ik daar de komende tijd graag een goede bijdrage aan leveren”, aldus Van Dreven.

Met de benoeming van Guus van Dreven neemt het bestuur van ARN afscheid van Karel Bukholczer. Als secretaris van Focwa maakte Bukholczer sinds 2009 deel uit van het bestuur van ARN. ARN dankt Karel Bukholczer voor zijn inzet van de afgelopen jaren en wenst hem succes in zijn verdere carrière.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *