Hacken van auto blijft grote zorg

“De komende tien jaar zullen auto’s die connected zijn nog een relatief grote kans hebben om te worden gehackt”, stelt Eugene Kaspersky van het gelijknamig antivirusbedrijf. Kaspersky stelt dat de huidige systemen die zijn ontwikkeld zijn nog te licht zijn beveiligd.

Ook is het nu nog te makkelijk om via systeem X (muziekstreaming) in te breken en dan systeem Y (zoals remsysteem) te saboteren. De auto-industrie heeft zeker nog tien jaar nodig om de connected car echt hackersproof te maken. Hoewel er al premiummerken zijn die claimen dat hun actuele systeem vrijwel honderd procent zijn bestand tegen invloeden van buitenaf.

Kaspersky verwacht consumenten dat zich de komende jaren nog vaker zullen laten overhalen om een achterafinbouwgadget te installeren en zo te kunnen meedoen in de connected wereld. Autofabrikanten stellen soms dat het monteren van een gadget, dat niet is goedgekeurd (gehomologeerd) door de autofabrikant, betekent dat de betreffende consument in het aanstaande telematicatijdperk, zichzelf in gevaar brengt.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1798 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.