Hefra wordt Varta-distributeur

Sinds eind augustus 2011 heeft Johnson Controls Power Solutions een samenwerkingsovereenkomst met Hefra. Hefra is al ruim veertig jaar actief in de batterijmarkt en geldt als één van de grootste batterijspecialisten in de Benelux.

Johnson Controls heeft besloten tot een actieve partnerschap op basis van de ruime ervaring van Hefra op het gebied van logistiek en distributie, en van de technische know-how op batterijgebied. Door de toenemende complexiteit en de steeds strengere milieunormen zal de batterij in de toekomst een zeer belangrijke rol gaan spelen. Beschikbaarheid, service en de overdracht van technische kennis zullen daarin essentieel worden.

Met deze samenwerking kan Johnson Controls, zowel in de bestaande markt als in het snel groeiende Start-Stop marktsegment, nu naast haar competentie op het gebied van VARTA Start-Stop batterijen ook de noodzakelijke logistieke ondersteuning bieden, om zo beter en sneller te kunnen inspringen op de behoeften van haar klanten in de Benelux en zodoende haar service niveau te verhogen.

De wereldwijde productiecapaciteit van Johnson Controls bedraagt meer dan 120 miljoen batterijen per jaar. Johnson stapte onlangs ook nog in het samenwerkingsverband Exponentia.

Daarnaast zal Johnson Controls de Coldax-accu’s gaan produceren voor USN-Centuri in Harderwijk. Richard van Schie, salesmanager bij USN-Centuri: “Het is voor onze positie op de aftermarket belangrijk dat we onze accu’s – Coldax is een private label van USN-Centuri – bij een topfabrikant kunnen laten produceren. We verwachten eind september de eerste door Johnson geproduceerde accu’s te kunnen uitleveren aan onze klanten.”

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.