Onduidelijkheid, weinig transparantie over geldstromen en ambitieuze aantallen die bij lange na niet werden gerealiseerd: de eerste versie van Nationale Autokaart, gelanceerd in 2007, werd geen succes. Een doorstart onder dezelfde naam mag dus dapper worden genoemd van de nieuwe eigenaren. Nationale Autokaart denkt eind dit jaar op 100.000 kaarten uit te kunnen komen.

Volgens Hans van Kinschot, één van de drie ondernemers die Nationale Autokaart 2.0 in de markt gaan zetten, draait het om openheid van zaken. “We hebben met diverse marketingexperts gesproken, want ook wij beseffen dat je eigenlijk maar één keer en goede eerste indruk kunt maken. Maar de naam is sterk en er zijn toch ruim 7.500 autobezitters die met hun Nationale Autokaart bij de nog steeds 170 garagepartners aankloppen voor de gratis APK waarop ze recht hebben.”

Het plan is allereerst om meer onafhankelijke automobielbedrijven en merkdealers te interesseren om de Nationale Autokaart te accepteren en promoten. “Daarnaast gaan we het gebruiksvoordeel van de kaart concreter maken voor de consument. Wie met de kaart bij een garagebedrijf komt krijgt behalve zijn gratis APK ook de tien procent korting op de onderdelen direct op de rekening te zien”, aldus Van Kinschot.

Lees het hele artikel in Aftersales Magazine nummer 8 (p.33), die op 6 september verschijnt.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties