Hulplijn voor emotionele auto-eigenaren

Marktplaats lanceert een gratis hulplijn om emotionele auto-eigenaren te helpen met afscheid nemen van hun auto. De hulplijn is een knipoog naar auto-eigenaren die een sterke band met hun voertuig hebben.

Voor ruim de helft van de Nederlandse auto-eigenaren is het verkopen van hun auto een emotioneel proces. Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 600 bezoekers van Marktplaats Auto’s. Zo maakt 38 procent een afscheidsrit en loopt 47 procent nog een laatste rondje om de auto voordat de auto definitief van eigenaar verwisselt.

Toespreken

Auto en eigenaar blijken namelijk vaak een sterke band te hebben. Zo spreekt twee derde van de ondervraagden hun auto weleens bemoedigend toe en lucht 1 op 4 weleens zijn of haar hart bij de auto. Met de gratis hulplijn, 24-uur per dag bereikbaar via 088-0082606, komt Marktplaats Auto’s emotionele auto-eigenaren tegemoet in hun verwerkingsproces.

Zij kunnen hier terecht voor advies van een afscheidstherapeute, een bericht van hun oude auto beluisteren en bovendien zelf een laatste bericht achterlaten voor hun auto. De boodschap met mooiste autoherinnering wordt door Marktplaats beloond met een medaillon met foto van de auto.

“Van alle consumentenauto’s die via Marktplaats verkocht worden, wisselt 43 procent binnen één week van eigenaar. Niet gek dus dat het afscheid nemen van een auto gepaard kan gaan met uiteenlopende emoties,” aldus Remco Armee, directeur Marktplaats Auto’s. Ook een afscheidsrit (38 procent) hoort vaak bij het afscheidsritueel. 47 procent blijkt bovendien weleens spijt te hebben van de verkoop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *