Hybride occasions favoriet in Rusland

Het aantal occasions dat van Nederland naar Rusland gaat, groeit gestaag. In 2013 met 13 procent ten opzichte van een jaar eerder. Opvallend is dat de hybride wagens het goed doen. Vooral de Toyota Prius en Honda Civic hybrid vinden gretig aftrek.

Ondanks de groei zou export van gebruikte auto’s naar Rusland blijkt wel een stimulans te kunnen gebruiken. In absolute cijfers zijn er in 2013 slechts 779 occasions naar Rusland gegaan Dat is beduidend minder dan omringende landen Oekraïne en Wit-Rusland.

De export van gebruikte lichte bedrijfsauto’s en vrachtwagen daalde aanzienlijk in 2013. Respectievelijk met 42 procent (tot 408 voertuigen) en 51 procent (tot 99 voertuigen).

Opvallend genoeg zijn hybride personenauto’s favoriet voor de export naar Rusland. De beide hybrides Toyota Prius en Honda Civic hybrid staan op de eerste en tweede plek. Maar ook de Honda Insight is op stoom in de ranglijst. Oorzaak hiervan is dat deze hybrides in Russische steden vaak als taxi worden ingezet. Verder bestaat de top 10 vooral uit middenklassers van de Duitse merken Volkswagen en Opel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.