Hyundai introduceert nieuwe duurzame voertuigen

Autofabrikant Hyundai wil vóór 2020 veertien nieuwe duurzame voertuigen op de markt brengen: vijf hybrides, vier plug-in hybrides, vier elektrisch aangedreven auto’s en één brandstofcelauto.

Met de FE Fuell Cell Concept, het conceptmodel voor een toekomstige brandstofcelauto, wil Hyundai toonaangevend blijven op het gebied van auto’s die op waterstof lopen.

Auto’s op waterstof stoten alleen water uit en zijn duidelijk toekomstmuziek. De naam zegt het al, de letters FE staan immers voor Future Eco. Futuristisch is bijvoorbeeld het hergebruik van het water dat uit de ‘uitlaat’ komt en dat wordt gebruikt om een aangenaam binnenklimaat in de auto te creëren. Met de draagbare accu’s aan boord van de auto, opgeladen door de auto zelf, kunnen verschillende apparaten worden opgeladen. In de kofferbak bevindt zich een opslag en oplaadstation voor een elektrische scooter.

Met 800 kilometer beschikt de auto over een behoorlijke actieradius. Hyundai gelooft echt in waterstoftechnologie en investeert samen met andere internationale automerken en bedrijven de komende vijf jaar in totaal tien miljard euro in waterstofgerelateerde producten, onder de noemer Hydrogen Council.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3806 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *