Hyundai neemt distributie in eigen hand

Hyundai Motor Company gaat voortaan de distributie in Nederland in eigen hand nemen. Daartoe wordt de 33-jarige samenwerking met Greenib Car, tot nu toe importeur van Hyundai, per 31 maart opgezegd.

Hyundai Motor Company heeft tussen 2007 en 2014 de vijf grootste landen in Europa aan haar eigen organisatie toegevoegd en heeft besloten om de strategie van voorwaartse integratie verder uit te breiden. Dit betekent dat zij ook het zesde land voor Hyundai in Europa aan haar eigen portefeuille wil toevoegen.

Greenib Car heeft de afgelopen 15 jaar, als onderdeel van AutoBinck Holding, geïnvesteerd in Hyundai in de Nederlandse markt. Greenib Car is door Hyundai Motor Company meermaals met diverse Awards beloond en aangewezen als voorbeeld voor Hyundai vertegenwoordigers in Europa en zelfs wereldwijd.

Betreurt

Autobinck Holding betreurt natuurlijk zeer dat er een einde komt aan het privé-importschap in Nederland. Greenib Car heeft altijd met trots het Hyundai logo gevoerd en zich ingespannen om de kansen die Hyundai heeft geboden met volledige inzet maximaal te benutten. In de gesprekken die recent met Hyundai zijn gevoerd is er duidelijke erkenning voor deze inspanningen.

Autobinck Holding en Greenib Car hebben met de fabrikant afgesproken om de overgang efficiënt uit te voeren met respect voor klanten, medewerkers en dealerorganisatie. 

Hans Kwaad Hyundai

[responsive-video identifier=”bhlfz8h944E”]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.