Importsterren van 2012

Met een half miljoen registraties bood 2012 een marktvolume waar we anno 2016 alleen van kunnen dromen. Wat is er nog van over? Meer dan waar we mee begonnen… Vooral bij Mercedes is het bouwjaar 2012 serieus gegroeid.

We hebben de oorspronkelijke registratiecijfers van 2012 erbij gepakt en leggen deze langs de cijfers van bouwjaar 2012 over het huidige wagenpark. De verhouding tussen het oorspronkelijke registratiecijfer en de huidige parkomvang van een autotype vormt de wagenparkindex. Zo is het wagenpark van de Citroën C4 Picasso uit 2012 ruim gehalveerd wat een index oplevert van 43: van elke tien C4 Picasso’s uit 2012 zijn er dus nog vier in ons land over…

Er is welgeteld één model te vinden dat een wagenparkindex scoort van honderd: de Alfa Mito. Met 2133 stuks rijden er exact nog net zoveel exemplaren uit 2012 rond als er nieuw geregistreerd werden. (Of het ook dezelfde exemplaren zijn, dat valt niet af te lezen uit de cijfers; export en import kunnen elkaar immers ook opheffen.)

Van de honderd meest gangbare modellen worden de uitschieters naar boven en beneden belicht in het aankomende nummer van Aftersales Magazine dat verschijnt op vrijdag 26 augustus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.