Indicata ziet daling in occasionverkoop

De occasionverkoop is in oktober met 4,2 procent gedaald in vergelijking tot dezelfde maand vorig jaar. Daarmee komt er een einde aan een maandenlange stijging van de occasionverkopen.

Dat blijkt uit cijfers van Indicata, onderdeel van Autorola. Directeur Indicata Nederland, Frank Tanke, licht de cijfers toe: “In maart april zagen we de occasionverkopen inzakken. De omloopsnelheid zakte zelfs naar 3,5, terwijl het marktgemiddelde 4,8 is. In juni en juli zagen we een stijging van de verkopen. Mensen waren massaal uit het ov gestapt en er was geld over dat normaal aan een vakantie werd besteed, dus namen de occasionverkopen toe. Dat was een beweging die we niet zagen bij de verkopen van nieuwe auto’s. Blijkbaar hebben mensen die normaal een nieuwe auto zouden kopen in die periode een gebruikte auto aangeschaft. In oktober zien we eigenlijk voor het eerst sinds de coronacrisis uitbrak een daling van de occasionverkopen tot een niveau onder dat van voor de crisis, al is die daling niet direct dramatsich. Ik denk dat het samenhangt met toenemende onzekerheid als gevolg van de tweede lockdown.”

Retail- en handelsprijzen

Verwonderlijk blijft het achterblijven van schommelingen in de retailprijzen, terwijl de handelsprijzen dit jaar toch behoorlijk fluctueerden. Frank Tanke: “In het begin van de coronacrisis zag je leasemaatschappijen massaal auto’s dumpen. De retailprijzen bleven echter op ongeveer hetzelfde niveau. Net zo goed zie je de prijzen onveranderd blijven nu de handelsprijzen weer omhoog gaan. Ik heb daar geen verklaring voor.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2482 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *