ING verkoopt leasetak

ING Car Lease wordt verkocht, daarover is de ING Groep in onderhandeling. Arval, Athlon, BMW-Alphabet, Leaseplan en GE Fleet Services zijn de geïnteresseerde partijen. Met de verkoop is zo’n 4 miljard euro gemoeid. Dat schrijft het Financieele Dagblad.

ING wil haar organisatiestructuur minder complex maken en de kosten drukken. De verkoop van de leasetak heeft niets te maken met de desinvesteringen die ING moet doen van de Europese Commissie. Het bedrijf heeft ongeveer 360.000 voertuigen in hun wagenpark en daarmee bevindt ING Car Lease zich in de top vijf van grootste spelers in Europa die niet zijn gelieerd aan een autoproducent.
De koper moet niet alleen het aankoopbedrag voldoen, maar zal ook 3 miljard aan schuld overnemen en 750 miljoen moeten investeren om de buffers aan te vullen. Waarschijnlijk zal de kopende partij een grote zijn, omdat deze de ‘funding’ goedkoper kan regelen dan anderen en de hoogste prijs kan betalen voor het leasebedrijf van ING.

Onlangs heeft ING Car Lease haar derde Used Cars Centre geopend. De nieuwe vestiging in Amsterdam is ook het nieuwe onderkomen van de leaseverhuur-tak van ING.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *