Renault en Essent gaan samenwerken op het gebied van elektrisch vervoer. De kopers van een elektrische Renault kunnen bij de aanschaf van hun auto een oplaadpunt van Essent bij hun huis geplaatst krijgen. Daarnaast plaatst Essent meer dan 160 laadpunten bij 22 Renault-dealers en het Nederlandse hoofdkantoor van de autofabrikant in Schiphol-Rijk.

“Deze samenwerking maakt het mogelijk om elektrisch rijden op een grootschalige en complete manier als totaalpakket aan te bieden aan automobilisten”, zegt Mira Huussen, directeur New Energy van Essent.
Kopers van een elektrische Renault kunnen bij hun huis een oplaadpunt (Wall-box) laten plaatsen, waarmee ze hun auto kunnen opladen met groene stroom die is opgewekt met windmolens in Nederland. Daarnaast biedt Essent laadpassen aan. Bestuurders krijgen hiermee toegang tot het landelijke netwerk van openbare laadpunten in Nederland en de meer dan 800 laadpunten die het moederbedrijf RWE in Europa heeft geplaatst.

Essent heeft begin februari in samenwerking met Greenwheels en Peugeot in Amsterdam de eerste deelplaats voor elektrische auto’s in gebruik genomen met oplaadpunt van de energieleverancier.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties