Skoda heeft een applicatie gemaakt die bezitters van iPhones en Android-toestellen snel inzicht geeft in wat te doen bij pech onderweg. Het programma geeft in acht stappen advies (tekst en beeld) wat te doen bij bijvoorbeeld meldingen op het dashbord en een lekke band.

Onder de knop ‘Doe het zelf’ zijn stapsgewijze instructies verzameld voor iedereen die zelf aan de slag wil om bijvoorbeeld olie of ruitensproeiervloeistof bij te vullen of een wiel te verwisselen. De belangrijkste waarschuwings- en controlelampjes zijn aan te klikken, met een korte uitleg over de betekenis van het symbool, welke actie nodig is en of doorrijden wel of niet verstandig is. Daarnaast is snel de dichtstbijzijnde Skoda-dealer te lokaliseren en geeft de applicatie direct toegang tot de Mobiliteitsservice.

De app is een initiatief van de Nederlandse Skoda-importeur, namens de Nederlandse dealers. In toekomstige releases zijn nieuwe functies te verwachten, bijvoorbeeld het online inplannen van een service-afspraak bij de dealer.

Overigens heeft de Tsjechische autofabrikant Skoda recent een nieuwe groeistrategie gepresenteerd die uitgaat van een verdubbeling van de verkopen in 2018. Lees hier meer over de verkoopverwachtingen >>

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties