Innovatieavond bij Autoschade Grou

Lakgrossier Autocolor Fryslân en Autoschade Grou organiseerden een informatieavond met als thema Trends en Innovatie. Gastheer Erwin Bruining, directeur van Autoschade Grou (onderdeel van de dealergroep Haaima), ontving ruim zestig collega’s van een kleine veertig schadeherstelbedrijven, verzekeraars en gevolmachtigden uit de regio.

Zij kwamen luisteren naar de marktontwikkelingen enerzijds, maar vooral kijken naar de technische trends die vandaag al op het pad van de schadehersteller komen. Elpo toonde haar volledig vernieuwde verrijdbare spuitcabine, vooral gericht op het efficiënt herstellen van kleine, middelgrote, vooral cosmetische schades. Lascare vroeg aandacht voor haar 123 service concept. Oftewel het ontzorgen van de werkplaatsmanager middels het centraliseren van alle onderhouds-, keurings- en certificeringsactiviteiten ten aanzien van werkplaatsapparatuur.

Autolak

Verder toonde Lascare de nieuwe generatie led-infrarood drogers, die overigens pas over enkele maanden leverbaar zal zijn, maar de preview was bij Autoschade Grou. Autocolor Fryslân introduceerde ADAC, een nieuwe, private label vuilafstotende lak die, naast semi-industriële toepassingen, bijvoorbeeld voor daken van caravans en campers kan worden gebruikt.

Autoschade Grou toonde een actuele ontwikkeling. Namelijk een bij hen binnen gebrachte Peugeot 208 (nog maar 1.100 kilometers op de klok) met een flinke zijschade. Echter deze Peugeot heeft een nieuw type lak – een zogenaamde structuurlak – die minimaal twee extra spuitgangen nodig heeft. Na het in de kleur zetten en het aanbrengen van de blanke lak, moet daarna de structuurlaag worden gespoten en wederom een blanke laklaag. Een serieuze klus, waar de verzekeraar vanzelfsprekend extra de portemonnee voor moet trekken. Opvallend genoeg kent ABZ dit laktype niet in haar calculatiesysteem.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1821 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *