Inter Sprint presenteert bandenlabel Landsail (update)

Inter Sprint Banden uit Moerdijk heeft dinsdag op de beurs Reifen in het Duitse Essen drie personenautobanden en twee bestelautobanden gepresenteerd voorzien van het nieuwe bandenlabel.

Op de beurs zijn weinig bandenmerken te vinden die het label presenteren, alleen Goodyear Dunlop en Toyo Tires doen dat. Tussen de a-merken is het Aziatische Landsail het eerste bandenmerk van een onafhankelijke bandendistributeur die hun labelling bekend maakt.

Wim Zoet, manager Inter Sprint: “Ondanks het geweld van de a-merken ben ik trots dat wij hier onze labelling kunnen presenteren. Deze zomerbanden laten zien dat ook de Aziatische merken kwaliteit kunnen leveren, waardoor we dit label kunnen krijgen.”

Labels

De eerste zomerband met de kenmerken 225/45 ZR 18 heeft na de verplichte tests label BB70 gekregen, de andere (205/65 R 15) is ook voorzien van datzelfde bandenlabel. De derde Landsail-band (205/60 R 16) is er één voor de winter en is gewaardeerd op BB73.

De banden voor bestelauto’s die Inter Sprint op de beurs toont zijn de 195/70 R 15 en de 265/65 R 17 met respectievelijk het label EC73 en CC73.

UPDATE

Ook Toyo Tires, Hankook en Vredestein hebben vanmiddag op Reifen van enkele personenautobanden de labels bekend gemaakt. Zo heeft Toyo aan de Nano Energy 195/65 R 15 het label AB68 gekoppeld en aan de 205/55 R 16 de AC70.

De Hankook Kinergy komt met de maat 195/65/ R 15 uit op het label BB71. De S1EVO 245/40 ZR 18 heeft BB72 als kenmerk toegekend gekregen. Overigens heeft Hankook aangekondigd dat de tweede generatie EVO begin volgend jaar met een a-label wordt geleverd.

Vredestein heeft inmiddels aan alle banden die vanaf 1 juni zijn geproduceerd een label toegekend. Eind deze maand wordt bekend gemaakt wat de labels zullen zijn van al haar andere banden. De Quatrac Lite 205/55 R 16 heeft in ieder geval de waardering CB69 te pakken.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.