Interclassics Maastricht trekt 33.257 bezoekers

De 26e editie van Interclassics Maastricht heeft wederom meer dan dertigduizend bezoekers ontvangen. In vier dagen tijd namen 33.257 belangstellenden een kijkje, iets minder dan de 34.447 in het recordjaar 2018.

Lancia stond centraal tijdens deze aflevering. De meer dan honderd jaar geschiedenis van het merk werd in samenwerking met de Lancia Club Nederland en België en diverse musea gepresenteerd in een apart paviljoen.

Coys

Het aanbod van de circa driehonderd standhouders op de beurs was divers, voor zowel kopers als liefhebbers. Behalve voor voertuigen konden bezoekers ook terecht voor onderdelen en accessoires. Het Britse veilinghuis Coys hield zijn grootste veiling ooit in de geschiedenis van Interclassics Maastricht. Vijfvoudig wereldkampioen simulator racen en Maastrichtenaar Bono Huis nam het op tegen Nederlands professioneel autocoureur Xavier Maassen. Dat gebeurde op circuit Monte Carlo 1966, tijdens een live event sim racen – primeur in de wereld van de klassiekerbeurzen. De klassieker waarmee men deze sim race reed was de 1975 McLaren M23. De 27e editie van Interclassics Maastricht vindt plaats van 16 t/m 19 januari 2020, wederom in MECC Maastricht.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †