Jaarlijks 49 miljoen turboauto’s verkocht in 2019

De wereldwijde turbomarkt zal in 2019 een omzet genereren van 9,45 miljard euro dankzij een jaarlijkse afzet van 49 miljoen auto’s die voorzien van een turbolader. Dat blijkt uit verwachtingen die zijn geuit door turbofabrikant Honeywell.

Europa heeft nu de grootste vloot met turbodiesels, maar de stijgende inzet van benzineturbo’s zal ervoor zorgen dat er in Europa in 2019 jaarlijks zestien miljoen turbo’s verkocht worden.

Groeibriljant

Daarmee is Europa goed voor een groei van twee procentpunt naar een marktaandeel van 69 procent. Europa is als grootste turbomarkt vanzelfsprekend niet te vergelijken met groeibriljant China. Het is de snelst groeiende turbomarkt ter wereld en Honeywell verwacht dat er in 2019 jaarlijks meer dan dertien miljoen auto’s met een turbo worden verkocht, goed voor 41 procent marktaandeel. Dat is het dubbele van nu.

Nummer twee in de groeiranking is de VS. Honeywell verwacht een jaarlijks groeipercentage van veertien procent. Dat betekent dat er daar jaarlijks acht miljoen turbovoertuigen verkocht worden, ofwel 38 procent van de markt. Tegen die tijd is China de VS dus voorbij wat betreft het marktaandeel van de geblazen voertuigen.

Honeywell claimt jaarlijks gemiddeld zo’n honderd nieuwe turbotoepassingen te lanceren en meer dan vijfhonderd ontwikkelingen op dat vlak in de pijplijn te hebben zitten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.