Jij bent je eigen garageconcept

Steeds meer universele autobedrijven sluiten zich aan bij een garageconcept. Van de bijna 3400 autobedrijven die aangesloten zijn bij Bovag, is 40 tot 45 procent lid van een concept of formule. Gaan klanten overstag voor de mooie kleuren van een werkplaatsformule? Of baseren ze hun keuze op de persoonlijkheid van het autobedrijf?

Partnercontent

Onderdeel zijn van een garageconcept biedt meerdere voordelen. Het biedt technische ondersteuning, trainingen, hulp bij marketing en gunstiger inkoopvoorwaarden. Bovendien zijn veel universele autobedrijven druk met de dagelijkse gang van zaken waardoor er niet altijd tijd is om alles op te pakken. Een garageconcept kan het nodige uit handen nemen en biedt een netwerk zodat je de veranderende toekomst het hoofd kunt bieden.

Toch is het belangrijk om in het achterhoofd te houden dat een garageconcept niet automatisch meer klanten oplevert. De plaatselijke ondernemer is uniek en maakt voor de klant het onderscheid. Klanten willen weten bij wie ze hun auto achterlaten en hebben vaak een directe relatie met jou als ondernemer of met jouw medewerkers.

Maak het verschil met jezelf

Het internet is een krachtig kanaal om het unieke DNA van jouw autobedrijf te tonen. Uit onderzoek van Google blijkt dat een potentiële autokoper gemiddeld 900 online interacties nodig heeft om tot de aanschaf van een auto te komen. Deze interacties bestaan uit zoekacties (Google), websitebezoeken of videoweergaves. 71 procent van deze interacties vond plaats vanaf een telefoon of tablet. Cijfers waaruit blijkt dat internet een plek is waar jij het verschil kan maken. Maar hoe doe je dat?

Ten eerste door te kiezen voor een duidelijke en gebruiksvriendelijke website. Dit is hét visitekaartje van jouw autobedrijf en speelt een cruciale rol in het maken van een goede eerste indruk. Bezoekers zien jouw website namelijk als een afspiegeling van hoe jij als bedrijf bent. Kies er daarom voor je website in eigen beheer te houden en zo jouw identiteit naar voren te laten komen. Verplichte websites van importeurs of garageformules schieten hierin regelmatig te kort.

Uit onderzoek van Google blijkt dat een potentiële autokoper gemiddeld 900 online interacties nodig heeft om tot de aanschaf van een auto te komen. Deze interacties bestaan uit zoekacties (Google), websitebezoeken of videoweergaves. 71 procent van deze interacties vond plaats vanaf een telefoon of tablet.

Kom daarnaast in contact met je klanten. Persoonlijk contact is doorslaggevend de keuze voor een autobedrijf. Klanten verwachten dat jij online en digitaal bereikbaar bent. Een handig hulpmiddel hierbij is een eigen bedrijfsapp. Een app is digitaal, maar toch persoonlijk. Zo ontvangen klanten automatisch een herinnering wanneer het tijd is voor de jaarlijkse apk, maar kan een app ook standaard een felicitatie sturen wanneer de klant jarig is. Zo sta jij rechtstreeks in contact met je klanten, behoud je een persoonlijke benadering en onderscheid je jezelf van de concurrentie.

Team in beeld

Zorg er verder te allen tijde voor dat je gebruik maakt van krachtig en persoonlijk beeldmateriaal. Mooie foto’s van je showroom, werkplaats en voornamelijk je team zeggen meer dan 1000 woorden. Uit onderzoek van Bovag blijkt dat klanten graag langs alle kanalen (fysiek pand, website, sociale media, mobiel, app, etc.) dezelfde ervaring beleven met een autobedrijf. Foto’s dragen hieraan bij. Een concept heeft zeker toegevoegde waarde en kan je deels ontzorgen, maar je zult als ondernemer zelf de kar moeten trekken. Maak jezelf uniek. Maak het verschil op jouw manier. De persoonlijkheid van jouw autobedrijf is immers niet te kopiëren door de concurrentie.

De online oplossingen van Autosociaal laten autobedrijven de online mogelijkheden benutten binnen de autobranche. Alle oplossingen worden volledig vormgegeven in de huisstijl van het autobedrijf. Zo helpen ze autobedrijven het verschil te maken. Product Owner Thijs van der Wal: “Bij Autosociaal zijn we van mening dat klanten een relatie aangaan met de mensen achter het autobedrijf. Klanten willen weten aan wie ze hun auto toevertrouwen. Daarom worden al onze oplossingen volledig vormgegeven in de huisstijl van het autobedrijf en zorgt onze fotograaf ervoor dat de essentie van het autobedrijf wordt vastgelegd op beeld. Zo stellen wij autobedrijven in staat om het verschil te maken en uit te blinken!”

Meer relevante artikelen informatie via: https://www.autosociaal.nl/blog-2019

Roy Roelofs

Eigenaar en oprichter van Autosociaal

Van Roy Roelofs zijn er nog 10 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Roy Roelofs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *