Johan Bazuin manager sales ZF Nederland

ZF Services Nederland heeft Johan Bazuin (39) aangesteld als manager sales. Hij begint komende maandag en neemt de verantwoordelijkheden over van zijn voorganger Jaap Verweij.

Toen hij in 2001 de hts Autotechniek afrondde, werkte Bazuin lange tijd bij Allison Transmission Europe. Daar bouwde hij een internationaal netwerk op met voertuigfabrikanten en eindgebruikers in toepassingen zoals bussen, brandweervoertuigen, huisvuilwagens en defensiematerieel. Hierna werd hij verantwoordelijk voor alle business van Allison met Scania AB in Zweden. Vervolgens maakte hij de overstap naar Volvo Penta, waar hij leiding gaf aan de verkoop van industriemotoren aan OE-fabrikanten in de Benelux. Bazuin heeft een passie voor motorsport, zoals Formule 1 en MotoGP. Directeur Sander Peeters: “Met Johan Bazuin aan het verkooproer waarborgen we onze strategie voor de lange termijn, met een duidelijke focus op de klant. Hij zal onder andere de uitdaging aangaan om de vernieuwende ZF technologie voor de mobiliteit van de toekomst in Nederland gestalte te geven.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †