Clepa, de Europese koepelorganisatie voor automotive toeleveranciers die meer dan drieduizend bedrijven vertegenwoordigt, heeft de winnaars bekendgemaakt van de Clepa Innovation Awards 2021. De winnaars zijn ZF, GKN Automotive, Flex en Continental.

ZF won de innovatieprijs in de categorie Connectivity & Automation, voor zijn autonoom mobiliteitssysteem met zelfrijdende shuttlebussen. Deze maken gebruik van omgevingssensoren, zeer geavanceerde cdentrale computers en autonome rijfuncties.

GKN Automotive won in de categorie Cooperation voor zijn 3-in-1 eDrive-systeem. Het systeem bied mogelijkheden voor emissievrije plug-in hybrides.

Flex was met zijn Smart Power Conversion Module de winnaar in de categorie Environment. De module is een DC-DC-converter waarvan formaat, gewicht en componenten met een derde zijn verminderd, wat kosten, energie en milieu spaart.

De laatste winnaar tenslotte was Continental, dat met zijn geavanceerde rijhulpsysteem goud pakte in de categorie Safety. Het systeem waarschuwt motorrijders voor het gevaar van een voorwaartse botsing of dode hoek dankzij gegevens die door twee camera’s worden gegenereerd en geanalyseerd door gebruik van kunstmatige intelligentie.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties