Jubilerend Acoat Selected optimistisch

“Wat ga je zelf repareren? En wat laat je aan anderen over? Wil je overleven, dan moet je kiezen”, is de boodschap van Dean Lander van Thatcham. Volgens Lander komt de verhouding tussen complexe, reguliere en cosmetische schade totaal anders te liggen en zorgt dat voor drastische veranderingen.

Lander kwam met een duidelijke boodschap naar het jubilerende Acoat Selected congres van Akzo Nobel, dat haar 40 jarig bestaan vierde. “Je kunt de toekomstige verwikkelingen overleven, mits je kiest voor een bepaald specialisme en daar ook alles van begrijpt”, aldus Lander in een volle filmzaal van het Amsterdamse Eye.

Op dit moment is de verhouding nog 57 procent regulier, 25 procent cosmetisch en 18 procent complex, maar Thatcham voorziet dat die percentages in 2025 totaal anders worden: 57 cosmetisch, 33 regulier en 10 complex. Kortom: de aard en het volume van de werkstromen gaan behoorlijk veranderen. Toch benadrukt Lander niet bang te zijn voor een toekomst met nieuwe (reparatie)technieken en wil hij vooral optimistisch blijven. “Je moet de aankomende veranderingen alleen niet ontkennen en er goed over nadenken. Ook over vijftien tot twintig jaar zullen er nog ongelukken gebeuren, ondanks de hoog autonome of zelfrijdende auto. Veel ongevallen worden immers veroorzaakt door menselijke fouten.”

Wereldwijd

Ander nieuws is dat Roeland Jongejan met ingang van 1 oktober formulemanager is geworden van Acoat Selected. In de functie van Gerhard Aalbers zijn wat accentverschuivingen aangebracht: hij blijft zeker betrokken bij Acoat Selected, maar meer van een afstand en gaat zich nog meer richten op de opdrachtgevers (lease, verzekeraars en aftermarkt).

Sinds de oprichting in 1976 telt het netwerk van aangesloten herstellers wereldwijd ruim 3000 leden. Nederland telt 95 Acoat Selected deelnemers.

Nog veel meer over het Acoat Selected congres in de aankomende editie van Aftersales Magazine die 21 oktober verschijnt.

Nog meer weten over actuele verwikkelingen in de schadewereld? schrijf je dan nu in voor het schade-event van Automotive Insiders

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *