Kaalslag bij Belgische autodealers

Als er niets gaat veranderen binnen het Belgische autolandschap zal een derde van alle autodealers binnen een aantal jaren zijn verdwenen. Dat zegt Guy Crab, de algemeen secretaris van de GDA, de overkoepelende organisatie van Belgische autodealers.

België lijkt hiermee Nederland te volgen waar verwacht wordt dat het aantal autodealers de komende jaren zal worden gehalveerd tot 1100. Een voordeel op Nederland heeft België nog wel. In tijden van nood kunnen autodealers beroep doen op het systeem van ‘economische werkloosheid’. Wanneer er geen werk genoeg is, kan het teveel aan werknemers onder de noemer van dat statuut tijdelijk naar huis gestuurd worden.

België telt ongeveer 1500 autodealers. Reden voor de kaalslag is de aanhoudende crisis in de autoverkoop waardoor consumenten hun aankoop uitstellen of zelfs afstellen. Ook het feit dat nieuwe auto’s minder onderhoud nodig hebben en dat er veel minder kilometers worden gereden zet de Belgische autodealer flink onder druk. Daarnaast worden er meer en meer auto’s via internet verkocht. Vooral familiebedrijven zullen de deuren moeten sluiten, is de verwachting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *