Kansen in vervangingsmarkt ABS-sensor

Uit marktonderzoek van TRW Automotive Aftermarket blijkt dat er grote kansen liggen voor motorfabrikanten en garages als het gaat om de vervanging van ABS-sensors voor het meten van de wielrotatiesnelheid.

“Nederland heeft 6,2 miljoen geregistreerde voertuigen die met ABS zijn uitgerust. Gebaseerd op een geschat vervangingsvereiste van 1,1 procent, bestaat er dus een jaarlijkse markt van ongeveer 68.500 ABS-sensors”, aldus TRW.

Het onderdelenbedrijf heeft zelf inmiddels drie jaar een ABS-sensorprogramma van 220 onderdelen. “Regelmatige onderhoudsbeurten zijn van groot belang voor de veiligheid. Maar zelfs een ervaren monteur kan soms moeite hebben een onderdeel te controleren dat moeilijk toegankelijk is, wat daardoor tijdrovend is en extra kosten betekent voor de eigenaar. Ter ondersteuning biedt TRW vijf magneetgevoelige kaarten voor het testen van de lagers in remschijven met ABS-sensorringen aan de eerste honderd garages die hun gegevens bij ons registreren.”

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *