Kentekenloket groeit snel

Van nul naar dik vierhonderd deelnemers in een paar maanden tijd. Het Kentekenloket heeft een vliegende start gemaakt. Een promotieteam van vijftien vrouwen bezoekt momenteel alle deelnemende autobedrijven.

Om de Kentekenloket-autobedrijven optimaal voor te bereiden op hun start, krijgen zij in de komende weken promotiedames over de vloer. Initiatiefnemer Brezan Automaterialen heeft een groep van vijftien vrouwen samengesteld die in teams ieder Kentekenloket-autobedrijf gaan bezoeken. Zij brengen promotiemateriaal langs en verlenen waar nodig hulp bij het installeren van de software voor het overschrijven van kentekens.

Het Kentekenloket is bedoeld voor bedrijven (universele autobedrijven, dealers, bandenservicebedrijven) die klant zijn bij Brezan. Wanneer deze bedrijven auto’s (maar ook caravans, motoren en scooters) tenaamstellen, kunnen zij extra diensten aanbieden. Daarbij valt te denken aan een aankoopkeuring, check van de kilometertellerstand, bandencontrole, diagnoserapport of kortingsbon voor onderhoud en/of een apk.

Groei

De belangstelling voor het Kentekenloket is groot. In een paar maanden tijd meldden zich ruim vierhonderd bedrijven aan en naar verwachting staat de teller aan het eind van dit jaar op vijfhonderd deelnemers. “Daarna willen we doorgroeien tot maximaal duizend bedrijven”, zegt commercieel directeur Frank Doorenbos van Brezan.

In Nederland worden er jaarlijks bijna een miljoen tweedehands auto’s door een particulier verkocht aan een andere particulier. Voor de overschrijving van het kenteken kunnen deze particulieren op dit moment alleen terecht bij een vestiging van PostNL. Dat wordt binnenkort anders, wanneer de RDW het Kentekenloket erkent. Dan kunnen ook de ruim vierhonderd autobedrijven die zich bij dit concept hebben aangesloten deze kentekenoverschrijvingen doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.