Kentekenloket.nl gaat van start

Met ingang van één september aanstaande, worden de bij het op initiatief van Brezan geïntroduceerde Kentekenloket.nl aangesloten garagebedrijven, officieel partner voor het verzorgen van kentekenoverschrijvingen. Volgens Brezan wordt hiermee voor de betreffende garagebedrijven de kans vergroot op het aantal contactmomenten met nieuwe werkplaatsklanten.

Begin dit jaar lanceerde Brezan het idee van het Kentekenloket.nl. Het plan behelsde de opzet van een netwerk van universele garage- en dealerbedrijven, waar de consument na de verkoop van een gebruikte auto aan een andere particuliere consument (c-to-c), de overschrijving van het kenteken kan afwikkelen. De eisen aan een dergelijk netwerk zijn niet mis. In minimaal 80 procent van de Nederlandse gemeenten aanwezig zijn bijvoorbeeld. Aan die eis is ruimschoots voldaan. Inmiddels hebben ruim 280 autobedrijven een contract met Kentekenloket.nl getekend, net als 66 Euromaster-vestigingen. Verder wordt met een 70-tal autobedrijven aan de afronding van de benodigde papierstroom gewerkt, zodat één september aanstaande de particuliere consument bij meer dan vierhonderd garages terecht kan voor het overschrijven van een kenteken.

Groot aftermarketingconcept

Daarmee is Kentekenloket.nl direct bij de start al één van de grootste aftermarketconcepten in ons land. Overigens streeft Brezan-Kentekenloket.nl er naar om de komende twee jaar maximaal 1.000 garagebedrijven aan te sluiten, die dan ongeveer de helft van het aantal particuliere kentekenoverschrijvingen zouden moeten kunnen afhandelen, of te wel 500.000 stuks. Op die manier krijgt het ‘gemiddelde’ garagebedrijf de kans om jaarlijks met 500 particuliere autobezitters (potentiële nieuwe werkplaatsklanten) in contact te komen.

 

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1834 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *