Keurmerk Privacy voor RDW

De RDW heeft voor het kentekenregister het Keurmerk Privacy Auditproof ontvangen. Het keurmerk geeft aan dat de privacy van de eigenaar/houders van voertuigen bij de RDW in goede handen is.

Het keurmerk toont aan dat de RDW voldoende maatregelen heeft genomen om de privacy van burgers te waarborgen. Een onafhankelijke auditor heeft dat vastgesteld. De RDW voldoet aan de Wet bescherming persoonsgegevens en volgt de richtlijnen van het College bescherming persoonsgegevens. Ieder jaar moet de RDW weer aantonen dat het aan de strikte regelgeving voldoet.

De audit heeft geleid tot een aantal extra maatregelen om de privacy van burgers te waarborgen. Zo zijn voor alle processen waarbij persoonsgegevens gebruikt worden nauwkeurige beschrijvingen gemaakt. Ook is goed geregeld dat de gegevens van personen die geen voertuig meer op hun naam hebben niet alleen uit het kentekenregister maar ook uit het archief verwijderd worden. Met zogenaamde bewerkers (voorbeeld van een bewerker is bijvoorbeeld de erkende bedrijven) zijn de afspraken ten aanzien van privacygevoelige gegevens verder aangescherpt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.