Vakgarage vol gas met privélease

Met voetbalinternational Kika van Es als boegbeeld geeft Vakgarage dit jaar vol gas met privélease. Eind januari tekende Van Es een contract met de stichting.

De leaseauto’s waarvoor consumenten bij Vakgarage een privéleasecontract kunnen afsluiten worden geleverd door Hiltermann Lease. Die mogelijkheid bestaat al een jaar of drie, maar daar is nooit veel ruchtbaarheid aan gegeven. “We hebben eerst willen aftasten wat de klant verwacht van privélease”, licht voorzitter Vishal Durgaram toe. “We communiceerden ook altijd maar een paar modellen, hoewel onze klanten bij Vakgarage de keuze hebben uit alle merken.”

Booming

Dat laatste is ook het grote voordeel boven het leasen bij de dealer. “Daar ben je toch gebonden aan het merk. Het voordeel van leasen bij de Vakgarage is dat de klant ook voor lease kan kiezen voor de persoonlijkheid van de plaatselijke garagehouder. Privélease is een nieuwe propositie waarbij veel mensen toch het idee hebben dat ze geen zicht meer hebben op reparatie en onderhoud van hun auto. Door het contact met hun vertrouwde garage hebben ze daar een veel beter beeld van.” Privélease is booming, ook bij Vakgarage, al wil Vishal Durgaram daar geen cijfers over communiceren. “In het totale aantal verkochte nieuwe en gebruikte auto’s neemt privélease nog altijd een klein aandeel in, maar die markt is booming. We hebben de markt eerst afgetast, gezien waar behoefte aan is en wij zien ook voor Vakgarage zeker goede mogelijkheden voor privélease. Daarom zijn we nu ook met Kika van Es als boegbeeld in zee gegaan. We gaan nu echt vol gas.” Kika van Es zal te zien zijn in verschillende campagnes van Vakgarage. Ook zal zij vlogs en berichten posten om het privéleaselabel van Vakgarage onder de aandacht te brengen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3074 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters