Kinderen Van der Leegte volgen hem op

VDL Groep te Eindhoven bereidt zich voor op het terugtreden van president-directeur Wim van der Leegte (68) eind volgend jaar. Op 1 november 2016 is Wim van der Leegte 50 jaar directeur van het familiebedrijf. Per 1 januari 2016 zullen zijn kinderen Pieter (45), Jennifer (35) en Willem van der Leegte (34), toetreden tot de hoofddirectie. Willem van der Leegte is de beoogde voorzitter van het directieteam van VDL Groep.

Pieter van der Leegte is ruim 26 jaar werkzaam bij VDL Groep, waarvan de laatste acht jaar als adjunct-directeur. In deze functie houdt hij zich bezig met inkoopcoördinatie, vastgoed en de supervisie over een aantal VDL-bedrijven. Vanaf 2016 gaat hij zich ook richten op verkoop coördinatie. Jennifer van der Leegte is sinds 1999 werkzaam bij VDL Groep en maakt vanaf 2013 als adjunct-directeur deel uit van het directieteam. Naast de supervisie over een aantal VDL-werkmaatschappijen, houdt zij zich bezig met financiën en zal zij zich vanaf volgend jaar ook gaan toeleggen op personeel & organisatie. Willem van der Leegte is vanaf 2004 werkzaam bij VDL Groep en sinds 2012 als adjunct-directeur. Hij heeft de supervisie over een aantal VDL-dochterondernemingen en gaat de algemene zaken onder zijn hoede nemen.

Familiebedrijf

VDL Groep is een familiebedrijf dat is opgericht in 1953 door Pieter van der Leegte senior, de vader van huidig president-directeur Wim van der Leegte. In 1972 heeft Wim de aandelen van zijn vader overgenomen. Momenteel heeft hij samen met zijn drie kinderen Pieter, Jennifer en Willem, alle aandelen in handen. Tevens is door de familie een convenant gesloten, waarin staat dat er geen aandelen aan derden zullen worden verkocht. Daarmee blijft VDL Groep een familievennootschap.

Het directieteam van VDL Groep bestaat per 1 januari 2016 uit veertien personen. Naast president-directeur Wim van der Leegte bestaat de hoofddirectie uit zeven personen, te weten: Wim Maathuis, Jan Mooren, Theo Toussaint, Jan Karssen, Pieter van der Leegte, Jennifer van der Leegte en Willem van der Leegte. Dit team wordt ondersteund door de volgende zes adjunct-directeuren: Wim van Bakel, Rémi Henkemans, Henri Koolen, Simon Bambach, Joost Govaarts en Bas van der Leegte.

Pieter, Jennifer en Willem van der Leegte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.